Das Auto?

 Vara…cald afara…lumea merge la mare…pretul benzinei este din ce in ce mai mare…lumea vine la plaja, soare, seminte si chistoace aruncate pe nisip…pretul benzinei este din ce in ce mai mare…viata este frumoasa…Volkswagen intra pe un segment premium…pretul benzinei este din ce in ce mai mare…SI CE DACA?

 Tehnica de promovare este geniala. Sunt sigur ca v-au atras atentia spoturile care circula zilele astea pe tv. Sunt construite gen “teasing”. Adica “fa tu omu’ sa se uite la tine si o sa uite de altceva”. Si functioneaza de minune. De la leopard la eclipsa toate situatiile in care “este surprins ” Passat-ul sunt bine gandite si foarte bine alese. Inca o data nota 10 pentru departamentul advertising si marketing. Dar ce parere are departamentul “mediul inconjurator?”. Passat CC vine cu un motor de 300 de cai. Adica puternic. Mai puternic decat Touaregul V6 care trage consistent, dar si consuma ca atare.

 Intr-o lume perfecta Passat CC si Passat Blue Motion s-ar fi inteles de minune. Dar aici…intelegerea cam scartaie; adica, altfel spus, “marca poporului” si-a pierdut demult identitatea de gen. Mergi pe ideea ca faci o investitie, dar realizezi ca toate lucrurile care te leaga de masina ta, masina poporului sunt foarte scumpe- de la revizia tehnica (un banal schimb de ulei, schimb de consumabile, filtre si verificat directie -30 de milioane-e ceva, nu?-desi pretul este pentru Touareg, dar nu cred sa difere asa tare, dat fiind faptul ca masina este destul de noua si are motorul asemanator), pana la mersul la pompa care va fi facut destul de des.

 Dar in continuare visam la bolizi care sa mearga pe aer; oricum ideea Passat CC este geniala, masina este frumoasa, pacat ca nu isi gaseste utilitatea-este ca un BMW X3 comparat cu X5 sau ca un Opel Signum comparat cu un Vectra- de ce l-au facut, daca are competitor in cadrul firmei insisi? Poate tocmai de aceea ideea de marketing a fost atat de geniala- este clar ca omul inca mai creeaza lucruri doar de dragul de a le creea; fapt care se mentine si in industria de automobile-drept pentru care- FELICITARI PASSAT CC

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.