Raliul Tara Barsei – avancronica

In perioada 29-31 august, Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS) programeaza a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri 2008 (CNR). Raliul Tara Barsei va avea o lungime totala de 379,20 km, va debuta vineri, 29 august, la orele 17,00, pe Arenele Tiriac din centrul istoric al Brasovului. Inscrierile incheiate luni, 25 august, anunta la startul festiv al Rally Show-ului din inima istorica a Brasovului un numar de 73 de echipaje, ce vor evolua pe 143,40 de km de probe speciale cu o suprafata integrala de macadam.

Prima zi a raliului programeaza 6 probe speciale – Comandau, Zabratau si Barcani cu doua treceri fiecare -, in zona Covasna. Centrul raliului va fi astfel pentru o zi in zona pitoreasca a Covasnei, promitand probe speciale noi fata de obisnuitul traseu al Raliului Tarii Barsei. In cea de-a doua zi a raliului, echipajele vor avea de parcurs doar doua probe special, programate in imprejurimile Brasovului – Azuga si Predeal, cu o singura trecere fiecare. La startul festiv al raliului sunt anuntate toate echipajele cu sanse reale la titlu, anuntand astfel inca o etapa din CNR 2008 extrem de disputata.

Inaintea etapei de macadam de la Brasov, primele cinci pozitii din clasamentul general N+A al Campionatului National de Raliuri Dunlop 2008 sunt ocupate dupa cum urmeaza:
1. J. Miettinen Jarkko – M. Lukka (Mitsubishi EVO 9) – 35 p.
2. D. Girtofan – A. Berghea (Subaru Impreza N12) – 26 de p.
3. G. Szabo Gergo – Z. Kohler (Mitsubishi EVO CT9A) – 23 p.
4. Tempesta – D. Pulpea (Subaru Impreza N14) – 22,5 p.
5. C. David Claudiu – M. Beldie (Mitsubishi EVO 9) – 22 p.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2008, Raliul Avram Iancu, este programata in perioada 19-21 septembrie, la Cluj-Napoca. Pentru ultima etapa a CNR 2008, Raliul Iasului, Consiliul Federal al FRAS a aprobat o noua data de desfasurare. Astfel, ultima etapa din calendarul CNR Dunlop 2008 va avea loc in perioada 25-26 octombrie la Iasi.Rally

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.