NITRO – cea mai ieftina solutie de crestere a puterii

3- Instalarea unui sistem de azot (NX NOS ZEX s.a.)

NOOOOSSS… toata lumea stie replica asta din FAST and FURIOUS, nu?!?!

De cand am vazut filmul am zis ca trebuie sa imi iau si eu un sistem de nitro. Acest lucru a devenit posibil si in Romania. Ce am observat insa este ca multa lume crede ca iti distrugi motorul si asa mai departe. Nimic mai putin adevarat.

In primul rand nitro se poate monta pe orice- benzina, diesel, motocicleta, cart, auto-model RC, barca s.a.

Un sistem de azot bun(adica un sistem “ud” injectie de nitro si benzina un acelasi timp) nu distruge nimic. Motorul se distruge din cauza ca dupa instalare mereu vrei mai mult si ajungi sa ii dai prea mult, asa ca …

Pentru un motor de 2.0L cu 4cilindrii un shot de 40cp este 100% sigur, daca este reglat cum trebuie. Cu cat motorul este mai mare cu atat putem creste shotul fara probleme. Nu ma refer la “Direct Port” adica la injectia pe fiecare cilindru ci un singur injector in traseul de admisie.

Este important sa nu exageram cu utilizarea si sa alegem solutia controlata electronic- este mai sigura.

Exista un element de siguranta care opreste injectia de nitro cand scade presiunea de benzina, astfel incat sistemul nu ramane niciodata numai pe azot. Un indicator pentru temperatura uleiului este iarasi foarte bun si recomandat.

La final voi descrie un sistem bun si complet de nitro:

kitul de azot (simplu sau direct port) firma nu conteaza asa mult, un dispozitiv FIRE&ICE pentru incalzirea si racirea buteliei- este crucial pentru mentinerea presiunii constante si deci a puterii furnizate… Un dispozitiv de siguranta si un sistem de deschidere a buteliei electronic—foarte practic daca pozitionezi butelia in portbagaj.


One Response to “NITRO – cea mai ieftina solutie de crestere a puterii”

  1. jblmihai Says:

    ar rezista un motor de 1.4 logan

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.