Modulatorul FM Playbox Nitro 30BT

Modulatorul FM este un produs util atunci cand vrei sa extinzi functiile instalatiei audio a masinii . Nu toata lumea dispune de un radio cu CD player si suport MP3 si sunt situatii cand un asemenea dispozitiv nu poate fi montat in plansa de bord. In plus, odata cu popularizarea stick-urilor USB si aparitia suportului pentru ele la noile playere auto, multi sunt de parere ca este una din cele mai rapide metode de-a pleca la drum cu muzica preferată de pe calculator .

Playbox nitro

Playbox Nitro 30BT se pare că este construit de aceeaşi firmă ce ne-a oferit modulatorul FM Sound-Fly testat anterior. Aspectul este chiar similar, cu ecranul numeric cu patru caractere situat în partea de sus, însă butoanele de control pentru melodie sunt acoperite de un capac culisant. Pe una din laturi se găsesc trei mufe jack de 2,5 mm, iar pe cealaltă slotul pentru carduri SDHC şi o mufă USB. Logoul Bluetooth de pe carcasă şi butoanele pentru controlul apelului ne confirmă ca dispozitivul poate fi folosit pe post de handsfree. Mai mult profilul A2DP permite transmiterea melodiilor de pe telefonul mobil către sistemul audio al autovehiculului.

În urma celor spuse mai sus putem concluziona că modulatorul FM Nitro 30BT poate prelua melodiile din patru surse:

  • line in
  • cardul SD/SDHC
  • un stick USB
  • un telefon mobil sau un player MP3 profil Blutooth A2DP.

Pentru a putea fi folosit pe post de handsfree, modulatorului i se conectează un microfon extern al cărui fir are o lungime de peste 2 m. El poate fi ataşat de parasolar, iar firul tras de-a lungul montantului din stânga şoferului. Din păcate soluţia nu este una foarte elegantă, însă în lipsa unui microfon încorporat, este singura. Pentru conectarea unui player MP3 este oferit un cablu adaptor cu mufe jack de 2,5 mm şi 3,5 mm. În pachet se găseşte şi o telecomandă cu ajutorul căreia se pot controla toate funcţiile modulatorului. Ea s-a dovedit foarte utilă în timpul mersului, însă necesită un spaţiu de depozitare pe planşa de bord de unde să poată fi uşor accesibilă.

Pus la treabă, modulatorul Playbox s-a achitat destul de bine de sarcinile sale. Deşi dispozitivul îşi caută singur frecvenţele FM libere, într-un oraş cu atâtea posturi de radio precum Bucureştiul bruiajul a apărut din când în când. Totuşi calitatea transmisiei a fost bună şi nu s-ar fi putut face diferenţa între ceea ce reda modulatorul şi o staţie radio. Dacă sistemul audio al maşinii dispune de funcţia RDS, modulatorul va transmite prin intermediul ei numele melodiei de pe stick-ul USB sau cardul SD. Când am vrut să redăm melodiile de pe telefonul mobil prin intermediul modulatorului a trebuit să folosit un nivel de volum mare atât la telefon cât şi la modulator. Ne-a surprins în mod plăcut claritatea vocii la folosirea modului handsfree. Modulul Bluetooth dispune şi de algoritmi de reducere a zgomotului de fond şi a ecoului, responsabili cel mai probabil de performanţa menţionată.

Modulatorul Playbox Nitro 30BT oferă multe facilităţi pentru un dispozitiv de dimensiunile sale. Totuşi el nu este util oricărui posesor de autovehicul. Cei care dispun de un CD player cu suport MP3 şi mufă USB s-ar putea să nu fie interesaţi de un modulator FM care să ofere în plus doar funcţia de handsfree Blutooth. Pe de altă parte sunt cazuri în care nu se poate înlocui playerul din planşa de bord sau utilizatorul nu poate aduce modificări autovehiculului primit de la firmă.

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.