GPS-ul de criza merge pe principul “rece-cald-fierbinte”

Nu ai bani pentru un GPS serios? Nu-i nimic, chinezii au solutia salvatoare – un sistem de navigatie rudimentar ideal pentru indivizii care nu exceleaza la capitolele memorie vizuala si orientare. Functioneaza pe principiul “rece-caldut-cald-fierbinte-arde” . Va mai amintiti, este vorba despre acel joc din copilarie cand ascundeam un obiect, iar celalalt trebuia sa-l gaseasca dupa indiciile pe care noi i le ofeream.

Revenind în zilele noastre, şi GPS-ul din imagine face acelaşi lucru. Nu are ecran şi nu vorbeşte, dar dispune de un cadran cu opt direcţii, iluminate de două LED-uri (albastru şi roşu) care se aprind intermitent sau luminează constant, în funcţie de distanţa până la obiectul cu pricina. Acesta poate fi o maşină pe care nu mai ştii unde ai parcat-o sau un câine pe care ai uitat unde l-ai ţintuit.

Dacă memoria te înşeală uneori, poţi salva coordonatele obiectului (maşină, câine, copil, nevastă, amantă) pe GPS, iar apoi îţi poţi vedea liniştit de treabă. La întoarcere, GPS-ul te va îndruma pe calea cea bună.

Ţi se pare prostuţ? Ei bine, află că poate mai mult. Conectat la un laptop ce conţine un software de GPS şi hărţi, dispozitivul nostru transformă calculatorul într-un navigator cât se poate de serios. Şi costă doar 54 $.

go4it !

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.