Ochelari revolutionari: vezi in urma ta, fara oglinda retrovizoare

În curand, biciclistii vor scapa de o parte din temerile pe care le au cand pedaleaza prin minunata noastra capitala si, in general, cand se deplaseaza prin orice  loc nesigur din punct de vedere al traficului rutier. Un designer curajos a propus celebrei companii producatoare de echipamente sportive Nike un concept revolutionar de ochelari ce imbunatatesc la extrem vederea periferica a purtatorului.

Acesta va vedea nu doar la un maxim de 180 de grade ci si in spate, fara efort, sub un unghi de pana la 25 de grade in ambele parti, evitand astfel coliziunea cu vehiculele conduse de soferii neatenti.

Tehnologia este similară cu cea întâlnită la construcţia farurilor de navigaţie de pe malurile apelor şi, concret, se bazează pe invenţia marelui fizician francez Fresnel. El a reuşit în preajma anului 1823 să creeze „lentilele Fresnel”.

Cu o deschidere foarte largă şi o distanţă de focalizare mică , aceste lentile făceau ca farurile să fie observate de la distanţe mult mai mari decât în cazul utilizării unor lentile simple. În plus, aveau şi avantajul de a fi extrem de compacte ca dimensiuni.

Pe aceste aspecte se bazează şi designerul american, care a avut în vedere toate detaliile. Se ştie că lentilele Fresnel diminuează claritatea, astfel că ele vor fi amplasate doar pe laturile extreme ale ochelarilor pentru a nu afecta vizibilitatea frontală a biciclistului.

Ochelarii s-ar putea dovedi utili nu doar sportivilor ci şi paznicilor sau celor care au nevoie de un plus la capitolul percepţie. Totul este ca Nike sau alt producător să ţină seama de acest concept şi să îl transforme în realitate. Tu ce zici? Cât ai fi dispus să plăteşti pentru aşa ceva?

nike-hindsight-glassesnike-hindsight-glasses-2

go4it.ro

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.