Viitoarele benzinarii Rompetrol se vor numi Litro

Benzinariile pe care le va deschide Rompetrol vor functiona sub brandul Litro, iar cele actuale isi vor pastra denumirea, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, noul director general executiv al grupului, Saduokhas Meraliev.

Primele unitati Litro vor fi inaugurate pe autostrada Bucuresti-Constanta , a afirmat Meraliev, prezent la aniversarea a 30 de ani de la punerea in functiune a primei instalatii a rafinariei Petromidia, in prezent Rompetrol Rafinare .

Meraliev a adaugat cas si benzinariile Rompetrol care vor fi modernizate vor fi numite Litro.

El a precizat că deocamdată compania KazMunaiGaz, care deţine integral Rompetrol, va păstra brandul Dyneff, din Franţa, dar va vinde unele firme controlate de Rompetrol în alte ţări. În Albania, unde Rompetrol vinde carburanţi, afacerea va fi închisă.

Meraliev a preluat, marţi, funcţia de director general executiv la Rompetrol, după retragerea lui Dinu Patriciu. Meraliev a ocupat postul de director general adjunct la Rompetrol.

Patriciu a vândut în 2007 companiei de stat din Kazahstan KazMunaiGaz 75% din Rompetrol Group, pentru 1,6 miliarde dolari. În iunie 2009, Patriciu a cedat acţionarului majoritar şi participaţia de 25% pe care o mai deţinea la Rompetrol.

BENZINARIE

mediafax

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.