260km/h – recordul de viteza cu o motocicleta electrica

Vehiculele dotate cu motoare electrice nu se remarca prin viteza maxima. Pot pleca de pe loc foarte repede si au un cuplu constant si mare pe toata plaja de turatii. Este adevarat ca au existat autovehicule electrice, chiar cu mai mult patru roti, care au depasit 300 km/h, insa nu au intrat in productie. Motocicleta electrica de mai jos nu numai ca a batut recordul mondial de viteza pentru clasa sa, dar este si un model care se produce in serie. Mission One a atins 260 km/h pe 1 septembrie şi a avut o medie de 242 km/h pe o distanţă de o milă.

În 2010, Mission Motors va comercializa 300 de astfel de motociclete electrice.  Mission One are o cutie cu o singură treaptă de viteză şi o autonomie de 240 km.  Încărcarea bateriei se face în doar două ore la 240 V. Dacă v-aţi închipit deja că designul futuristic şi performanţele de top costă mult, aveţi dreptate.  Preţul primelor 50 de modele Mission One este aproximativ 69.000 $.  Probabil că versiunile următoare vor fi mai ieftine şi producţia de serie va reduce în timp preţul şi mai mult, însă cei de la Mission nu pot încă să concureze cu Honda, Suzuki sau Yamaha pe segmentul superbike-urilor.


One Response to “260km/h – recordul de viteza cu o motocicleta electrica”

  1. andrei danescu Says:

    Sincer… e din ce in ce mai clar ca asta e viitorul.mai sunt cativa stropi de petrol de vandut si apoi ne dam pe baterii :)) o sa fie fun ca in loc de turbo sau SC sa iti pui niste baterii LiPo mai bune sau mari 😀 ah, si pretul sunt sigur ca in 5ani o sa fie foarte competitv!!!!

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.