Masina care se ia la intrecere cu avioanele

Englezii care vor sa doboare recordul mondial de viteza la sol au definitivat schita vehiculului Bloodhound SSC. Racheta cu roti de care va vorbeam anul trecut a fost modificata. Initial un motor de Eurofighter Typhoon urma sa stea sub o racheta de 200 kg. Deoarece s-a ajuns la concluzia ca racheta ar trebui sa fie de doua ori mai mare, motorul cu reactie a fost mutat deasupra.

Schimbarea de design are mai multe avantaje pentru Bloodhound SSC, un vehicul ce trebuie să fie perfecţionat în cele mai mici amănunte pentru a putea atinge o viteza mai mare decât cea a sunetului.

Incercarea de doborâre a recordului de viteză la sol va avea loc în 2011 în Africa de Sud, pe fundul unui lac secat. Acest tip de sol este deajuns de rezistent pentru a susţine vehiculul de şase tone. Andy Green, pilotul de vânătoare care va conduce Bloodhound SSC are deja la activ recordul actual de viteză, depăşind viteza sunetului cu Thrust SSC în 1997.

Alături de motorul cu reacţie şi racheta cu diametru de 45 cm, vehiculul va fi dotat şi cu un motor cu ardere internă de tip V12 care va fi folosit pentru pomparea combustibilului necesar rachetei. Clipul video de mai jos ne prezintă o ipoteză interesantă: oare va putea Bloodhound SSC să depăşească un avion Eurofighter Typhoon?


One Response to “Masina care se ia la intrecere cu avioanele”

  1. masini Says:

    Sper sa reuseasca. Putini investesc in inovatie. Numai cei cu pasiune pentru asa ceva.

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.