Romanii vor GPS-uri cu functii complexe

Aproximativ 90% din echipamentele GPS vandute anul acesta vor fi echipate cu cel putin o functie suplimentara, conform estimarilor Mio Technology, cel mai important jucator de pe piata locala si regionala de echipamente GPS. Compania Mio Technology a vandut anul trecut 30.000 de echipamente GPS, pe o piata estimata la 60.000 de unitati.  Anul acesta cumparatorii se vor orienta catre modele cu functii complexe, sunt de parere reprezentantii Mio Technology.

La ora actuală, aproximativ 90% dintre echipamentele GPS existente pe piaţă includ cel puţin o funcţie suplimentară (redare multimedia, Bluetooth, transmiţător FM) pe lângă cea de navigaţie.

Oficialii Mio consideră că în următorii ani, toate echipamentele GPS se vor îndrepta către zona de entertainment, înglobând din ce în ce mai multe funcţii adiţionale. Un pas important către această tranziţie va fi făcut odată cu lansarea pe piaţă a noului V780, un dispozitiv revoluţionar, echipat cu tastatură, procesor NVIDIA Tegra pentru redarea conţinutului HD şi Windows CE 6.0.

„Echipamentele GPS încep să devină instrumente complete de navigaţie pentru călătorii. În acest moment 40% dintre dispozitivele Mio includ funcţii de redare a mp3-urilor, 20% TMC (Info Trafic), 40% dintre dispozitive sunt dotate cu Bluetooth, în timp ce toate dispozitivele pe care le avem pe piaţă permit navigarea prin intermediul fotografiilor (Navpix)”, declară Sergiu Gânscă, Sales and Marketing Manager pentru România şi Ungaria, Mio Technology.

sursa : Mio

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.