Veste buna pentru soferii prosti

“Permisul auto: repetarea probei practice fara un nou examen teoretic. Senatorii din Comisia juridica au aprobat marti o initiativa legislativa prin care se propune ca persoana declarata “respinsa” la proba practica de conducere a vehiculului in traseu sa se poata reprograma la aceasta fara sustinerea unui nou examen teoretic.

Insa, reprogramarea nu poate fi facuta mai tarziu de un an de la data absolvirii cursurilor, cu conditia efectuarii intr-un interval de 30 de zile a unui nou curs de pregatire practica redus la jumatate ca numar de ore de pregatire.”

Stirea de mai sus a aparut pe onorabilul site “auto.ro” dar si pe multe altele de profil si a dat nastere la o multime de polemici si opinii etuziaste pro si contra. Stau si ma gandesc, cati ani mai are de trait neamul asta ca sa ajunga intr-un final la o gandire corecta si responabila ? Cum poti tu sa te bucuri ca sansele sa mori pe sosea vor fi de doua ori mai mari acum ? Nu va e clar ca astfel de legi sunt facute pentru a trimite pe strada soferi si mai slab pregatiti decat sunt acum ? (si acum sunt o multime – slava Domnului)

Toata lumea stie ca examenul teoretic (“sala”) este cel mai greu de “aranjat” pentru fata/baiatu’ lu’ tata. Acolo se invart sume mari de bani si riscuri mari. Ai “sanse” mari sa dai banii si sa te trezesti “picat” din cauza ca este un retard care nu reuseste sa faca mai mult de 10 intrebari gresite! Tragedia mare ar fi ca da taticu’ banii si treci sala dar iti moare motorul de 100 de ori pe traseu si politistul “uns cu toate alifiile” nu poate sa-ti dea permisul sub privirea de uliu a audientei formata din martori – oameni normali care vor sa-si ia permisul dupa ce au stat cu burta pe carte si au rupt masina in poligon ore intregi. Ce te faci?! Trebuie sa dai iar un car de bani ca sa treci sala asa-i ?! BELEA MARE!

Ia sa dam noi o lege prin care sa nu mai existe riscul sa dam banii ca prostii la sala si sa ne pice “astia” la traseu. Sau macar daca am luat sala dupa 25 de incercari macar sa nu dam cu piciorul la o astfel de ocazie! NU?!

La instructorul meu am auzit o vorba : “Permis au toti prostii dar mite un baiat destept ca dumneata!”  Nu ai nevoie de 5 facultati sa inveti cateva reguli despre cum sa nu mori pe sosea si despre cum sa nu omori pe altii nevinovati pe sosea. Daca iti vine asa greu sa faci 24 de intrebari corecte din 26 foloseste taxiul sau bicicleta!

Politia Rutiera isi cumpara radare nedetectabile si ofera faciliati la obtinerea permiselor auto. Poate in 2011 reusim sa luam permisul doar cu buletinul si adeverinta de salariu in maxim 24 de ore fara alte cursuri suplimentare.

Ce credeti? Cei cu permisele obtinute pe ochi frumosi vor fi abonati la amenzi de radar sau la interventii SMURD ?


One Response to “Veste buna pentru soferii prosti”

  1. sofer de eu Says:

    Pai sa ne uitam la fimarile cu accidente rutiere din Rusia. Romania vine din urma. Numai sa se inmulteasca utilizatorii de camere video in masini si vom vedea si pe drumurile din Romania “roadele” examenelor de permis din Romania.

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.