Pirelli ramane unic furnizor de pneuri in WRC in 2011

Pirelli a prelungit contractul de exclusivitate pentru furnizarea pneurilor in Campionatul Mondial de Raliuri pana la finalul sezonului 2011. Actuala intelegere dintre producatorul italian de cauciucuri si Federatia Internationala de Automobilism urma sa expire la sfarsitul sezonului 2010, iar forul mondial intentiona sa deschida un nou razboi al pneurilor in WRC in perioada 2011-2013.

Planurile ffederatiei au fost date peste cap de faptul ca Pirelli a fost singura companie interesata sa furnizeze pneuri in WRC in urmatorii trei ani, iar in urma mai multor runde de negocieri cele doua parti au convenit sa prelungeasca actualul contract pentru un singur sezon.

Decizia a fost luata pentru ca FIA sa aiba posibilitatea de a reinstaura razboiul pneurilor in Campionatul Mondial de Raliuri incepand din sezonul 2012, in cazul in care vor exista cel putin doua companii interesate sa ofere cauciucuri in competitie.

“Evident, a fost o mare surpriza ca Pirelli a fost singurul ofertant pentru urmatorii trei ani. Acum, FIA are inca un an la dispozitie pentru a decide daca un singur furnizor va continua sa detina controlul pneurilor in Campionatul Mondial de Raliuri”, a declarat o sursa din cadrul FIA.

Pirelli a investit 11 milioane de euro in WRC incepand in sezonul 2007, cand a devenit unicul furnizor de cauciucuri din WRC. Intelegerea prevede ca italienii sa plateasca 5 piloti pentru a concura in 6 etape de WRC in cadrul unui program numit Pirelli Star Driver.

pirelli

sursa : AutoMarket.ro


3 Responses to “Pirelli ramane unic furnizor de pneuri in WRC in 2011”

  1. rbi Says:

    tare, am auzit ca vrea sa dezvolte si in romania, are o fabrica prin craiova…

  2. Blood Says:

    Sa-i ia DRACU cu fabrica lor cu tot ca nu stiu decat sa-si bata joc de angajati si sa nu ai plateasca deloc si te muncesc de dimineata pana seara pentru 10 mil de iti sar ochii !!!!!!

  3. dezmembrari auto Says:

    inseamna ca sunt foarte buni daca li s-a prelungit contractul

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.