Copiii care se cearta in masina distrag soferul precum alcoolul

Un sofer beat este la fel de distras la volan precum un sofer ai carui copii se cearta pe locurile din spate ale masinii.
Un studiu britanic arata ca certurile dintre copiii aflati pe locurile din spate ale unei masini îi distrag atentia soferului, efectele asupra acestuia fiind identice cu cele pe care le are consumul de alcool.

Conform rezultatelor studiului realizat de Transport Research Laboratory, reacţiile unui şofer sunt încetinite cu 13% dacă în maşină se află copii care se ceartă, procentul fiind identic cu cel regăsit în cazul unui şofer care a băut alcool. În viaţa reală, această scădere a nivelului atenţiei se traduce prin adăugarea unei distanţe adiţionale de patru metri la viteză de autostradă.

Efectele pe care le au copiii care se ceartă asupra atenţiei şoferului se regăsesc şi asupra modului în care acesta frânează, cel de la volan apăsând inutil frâna în 40% mai multe cazuri decât în mod normal.  De asemenea, faptul că nivelul de stres creşte cu o treime ridică  eventualitatea de a fi implicat într-o coliziune..

copii

automarket.ro


3 Responses to “Copiii care se cearta in masina distrag soferul precum alcoolul”

  1. Odorizante Auto Says:

    Depinde foarte mult si de sofer. Intradevar copii galagiosi pot fi deranjanti, dar nu cred ca pot distrage atentia atat de mult ca alcoolul 🙂

  2. dezmembrari auto Says:

    am testat-o pe pielea mea si e adevarat din pacate

  3. parbrize Says:

    Poy shi huidu n-a patit-o din kuza la copii!? Asa a declarat intr-un final..

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.