Open Spot iti gaseste locuri de parcare libere

Open Spot este o aplicatie pentru Google Android care nu promite ceva nou, dar vine cu o abordare interesanta, sa realizeze o harta a locurilor de parcare libere.

Aplicatia cu pricina folosette Google Maps si suportul GPS pentru localizare si marcare. Esentiala este insa actiunea utilizatorilor, fara de care aplicatia devine inutila.

Practic, actiunea decurge in felul urmator: posesorul de telefon cu sistem de operare Google Android, avand instalata aplicatia Open Spot, va bifa cand a parcat si cand a plecat de pe un anumit loc de parcare. Astfel, ceilalti utilizatori, tot posesori de telefoane cu Android si tot folosind aplicatia Open Spot, vor vedea cand cineva a parcat pe un anumit loc si cand l-a eliberat.

Indicatoarele sunt foarte simple. Cand utilizatorul a parcat pe un loc, apare un indicator rosu. Cand pleaca de pe locul respectiv, indicatorul va deveni verde. Fiecare utilizator va putea astfel vedea locurile libere si ocupate de parcare din apropiere. Evident, nu este vorba de toate locurile, ci doar de cele vizate de alti utilizatori care folosesc aceasta aplicatie.

De la teorie la practica este cale lunga iar pana sa devina cu adevarat util acest sistem, va mai trece mult timp. Pe de alta parte, ideea este foarte buna. Daca ar exista un sistem universal, pentru toate dispozitivele mobile, atunci s-ar putea dovedi cu adevarat eficient.

Ca orice aplicatie pentru Google Android, Open Spot poate fi descarcata din Android Market.

openspot1

go4it


One Response to “Open Spot iti gaseste locuri de parcare libere”

  1. jante auto Says:

    Dar aplicatia merge bine si pe hartile din Romania sau inca e in versiunea de beta?

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.