Tu stii care este martorul de presiune in pneuri ?

46% din soferi nu pot identifica martorul de presiune scazuta in pneuri. Desi din ce in ce mai multe modele sunt echipate cu un sistem de monitorizare a presiunii in anvelope, aproape jumatate din soferii vehiculelor respective nu stiu care este martorul de avertizare pentru presiune scazuta in anvelope.

Un sondaj facut de compania Schrader a relevat faptul ca aproape jumatate dintre soferii care conduc vehicule echipate cu un sistem de monitorizare a presiunii in pneuri nu inteleg ce semnificatie are martorul din bord care ii avertizeaza de presiunea scazuta in unul din pneuri. Multi soferi circula cu o presiune inferioară în pneuri, aceasta fiind adesea cu 25% mai mică decât recomandarea constructorului. Această practică este extrem de periculoasă deoarece scade manevrabilitatea şi capacităţile de frânare ale vehiculului şi creşte riscul unui accident.

Toate modelele care sunt echipate cu acest sistem de avertizare beneficiază de acelaşi indicator luminos. Indicatorul prezintă forma unei anvelope şi are chiar şi „şanţuri” pe suprafaţa de rulare pentru a aminti exact funcţia sa. Interiorul anvelopei imaginare este marcat de un semn de exclmare, iar indicatorul este colorat în galben. Cu toate acestea, 46% din şoferi nu ştiu ce înseamnă acest indicator. Circa 14% dintre respondenţi au declarat că indicatorul reprezintă un martor pentru alte probleme la masinşă, dar nu pentru anvelope.

Nu mai puţin de 96% din respondenţi au declarat că este foarte periculos să circuli cu anvelopele umflate necorespunzător şi că acest lucru este un pericol şi pentru ceilalţi. În încercarea de a combate ignoranţa criminală a unora, producătorii de senzori de presiune în anvelope au creat un site pentru a educa şoferii din întreaga lume care vor să afle mai multe despre acest sistem de siguranţă.

tpms_style

Accesati portalul de informare !

AutoMarket.ro


5 Responses to “Tu stii care este martorul de presiune in pneuri ?”

 1. Scoala de soferi Iasi Says:

  Hehe, multumim, bine de stiut!

 2. placute de frana Says:

  este foarte important mai ales cand automobilul este dotat cu anvelope runflat. Fara el nu-ti dai seama dc ai o roata care pierde presiune.

 3. ulei de motor Says:

  aveti idee care e site-ul creat de producatorii de senzori de presiune?

 4. Focus Auto Says:

  De ce nu mai postezi?

 5. Piese Auto Says:

  Daca iti apare in bord Check tire pressure, bauiesc ca nu verifici lichidul de frana.

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.