Sistem de semnalizare eficient pentru biciclisti

Mersul pe bicicleta este din ce in ce mai promovat prin diverse programe si evenimente organizate de catre asociatiile de profil, iar rezultatele se vad: tot mai multi oameni prefera acest mijloc de transport sanatos si eficient in zonele cu trafic supra-aglomerat, dar şi riscant în oraşe precum Bucureşti, acolo unde pistele pentru biciclişti sunt aproape inexistente, iar acolo unde există sunt trasate complet aiurea.

Conceptul din clipul de mai jos, dacă ar ajunge pe piaţă la scară largă, va diminua riscul de accidente, asigurând o semnalizare vizibilă printr-un sistem aflat la îndemâna biciclistului.

Cu ajutorul unui dispozitiv amplasat pe ghidion, biciclistul va putea semnaliza rapid, clar şi vizibil intenţiile sale în trafic . Acestea vor fi reprezentate prin semnale luminoase afişate pe o geantă cu LED-uri pe care o va purta în spate.

Conceptul denumit SEAL (Safe Enjoy Interact Light) aparţine unui asiatic pe nume Lee Myung SU, premiat pentru idee în cadrul evenimentului Red Dot Design Award 2010.


One Response to “Sistem de semnalizare eficient pentru biciclisti”

  1. Stefan Says:

    Ingenios!

Posteaza un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa puteti posta un comentariu.